Advokatfirmaet FINN Rapid Chess International 2024 ble vunnet av IM Deimante Daulyte-Cornette

Advokatfirmaet FINN Rapid Chess International 2024 ble helgen 11.-13. oktober arrangert for 12. gang på Thon Hotel, Harstad. Hele 83 spillere stilte til start under årets turnering, noe som er ny rekord med god margin. Denne gang var det 7 nasjoner representert; Norge, Sverige, Finland, Estland, Ungarn, England og Frankrike. I år var det 6 kvinnelige deltakere , noe som selvsagt er bra, men et tall som arrangørene neppe er fornøyde med.

Ser vi en dobling i antall kvinner neste år?

IM Deimante Daulyte-Cornette til topps

Årets vinner kommer opprinnelig fra Litauen, men representerer i dag Frankrike. IM Deimante Daulyte-Cornette hadde en strålende turnering, vant åtte partier, spilte to remis og tapte kun ett parti. En verdig vinner som endte opp med 9 poeng av 11 mulige! Ekstra hyggelig er det at vi i likhet med 2023 fikk en kvinnelig vinner av turneringa. Det er stor stas!

Legenden Agdestein på andreplass

GM Simen Agdestein, 9 ganger Norgesmester, endte på andreplass med 8 poeng. Agdestein vant denne turneringa i 2022 og ønsket nok å gjenta den bragden i år, men det ville seg ikke. Årsaken til det var nok det overraskende tapet mot CM Pål Nikolai Røyset fra Tromsø i 9 runde. Uansett, Agdestein leverer gjennomgående solid spill og tok en flott andreplass.

Svensk kvinnelig stormester ble nummer tre

Den svenske kvinnelige stormesteren GM Pia Cramling ble nummer tre med 7,5 poeng. Selv om hun i liket med oss andre eldes, viser hun fortsatt mestertakter over sitt spill. Dessverre litt for mange remiser denne gang til å kjempe om turneringsseieren, men fortsatt et godt resultat for Cramling som viser at hun fortsatt har nivået inne til å kjempe i toppen.

Hele seks spillere fra Sortland deltok

Martin, Jon Fredrik og Jonny spilte i øverste gruppe og fikk det knalltøft mot motstandere på et langt høyere nivå enn de er vant å spille mot. Selv om det ikke ble noen topplassering på disse tre, leverte de godt spill helgen gjennom og slo flere spillere med høyere rating enn dem selv. Martin og Jon Fredrik tok 5,5 poeng og endte på hhv. 20 og 23. plass. Jonny ble nummer 37 med 4,5 poeng.

I Gruppe B spilte Håkon, Andreas og Geirr. Alle gjorde en fin figur og Håkon kjempet lenge i toppen. Dessverre for mange remiser på de fire siste rundene, noe som gjorde at formannen endte på 5. plass med 7 poeng. Andreas og Geirr sanket poeng jevnt og trutt gjennom turneringa. Andreas ble nummer 26 og Geirr nummer 27 med hhv. 5 og 4,5 poeng.