Spennende sjakkhelg på Sortland

FDVhuset Blåbyen Grand Prix (Open) 2024 samlet 49 sjakkspillere til dyst under helgens sjakkturnering på Sortland. Årets turnering besto av tre hurtig partier (15 min pluss 10 sek/trekk) og fire runder langsjakk (60 min pluss 30 sek/trekk). Mange har sine tanker og meninger om betenkningstiden, spesielt i Tromsø, men jeg tror vi alle er skjønt enige om at det er deiligere å starte en time senere både lørdag og søndag. Vi har i hvert fall fått mange gode tilbakemeldinger fra spillerne.

Sivert Schanche Tørfoss til topps i Gruppe A

Unge lovende Sivert Schanche Tørfoss fra Tromsø gikk til topps i den jevne A-Gruppen med 5,5 poeng. Etter å ha nedsablet spillere som Martin Halsvik Larsen og Pål Røyset på sin ferd mot toppen, kunne Tørfoss spasere inn til turneringsseier med remis i siste runde mot Mikael Rølvåg.

Pål Røyset, også han fra Tromsø, hadde en solid opptur denne helgen og tok i likhet med Tørfoss 5,5 poeng. Grunnet kvalitetsberegning ble Røyset henvist til andreplass. Pål avsluttet turneringa med en sterk seier over Torben Søraas. Martin Halsvik Larsen fra Sortland hadde også en god turnering og ble nummer tre med 5 poeng. Martin spilte en svært rolig remis over knappe 10 trekk mot Gunnar Berg Hanssen i siste runde.

William Ovesen cruiset til seier i Gruppe B

Bodø stilte med fire spillere denne helgen, og og en av de var William Ovesen. Unggutten fra Saltdal har kommet som en rakett siste årene og tok en flott seier i B-Gruppen med råsterke 6 poeng. Ovesen hadde ingen tap og slo sterke spillere som August Solbu og Håkon Tonulltre Natvig.

August Solbu fra Tromsø tok en flott andreplass med 5,5 poeng. Han er i likhet med Ovesen et stort sjakktalent som vi nok vil få stor glede av de neste årene. Solbu avsluttet helga med en sterk seier over Robert Jakobsen. Nils Jakob Schjelderup fra Harstad ble nummer tre med 5 poeng. Et par remiser for mange for å kunne slåss om seieren i gruppa, men absolutt godkjent resultat. Schjelderup tapte ingen partier i løpet av helga.

Kjell Arne Carlsen til himmelsk i Gruppe C

Endelig løsnet det for Harstadspilleren! Kjell Arne Carlsen har deltatt på sjakkturneringer så lenge undertegnede kan huske. Han har stilt opp for klubben det er ikke vanskelig å se at han koser seg med sjakken. I dag kunne han juble over å ha gått helt til topps i C-Gruppen med 5,5 poeng. I følge Carlsen selv var dette hans første turneringsseier og han kunne nesten ikke tro at det var sant at han endelig hadde gått helt til topps. Vi Sjakkulerer!

Maria Sæther fra Tromsø tok en flott andreplass med 5 poeng. Sæther har deltatt på mange turneringer og er en svært ivrig spiller. I siste runde satte hun skapet på plass med seier over Geirr Alèn Rasmussen. Kanskje en liten revansj etter å ha tapt mot Rasmussen under NNM tidligere i år? Andreas Toften fra Sortland ble nummer tre, også han med 5 poeng. Her måtte det kvalitetsbergning til for å skille spillerne. Toften lå lenge øverst på resultatlista, men fikk mageproblemer underveis. Heldigvis slo han tilbake i siste runde og berget tredjeplassen.

Tusen takk for en flott sjakkhelg

Vi ønsker å takke alle dere som deltok i helga, og spesielt takk til alle dere som reiste langveisfra for å spille sjakkturnering på Sortland. Det har vært en strålende helg med sosiale møter på kveldene, god mat og drikke og ikke minst ivrige sjakkspillere som har oppført seg eksemplarisk helgen gjennom.

Vel blåst!

Aktuelle lenker:

Endelig resultatliste
Bilder på facebook
Artikkel hos Tromsø