Sommersjakk på Sortland

I helga som var, arrangerte vi Sommer Sjakk & Øl på Sortland. Tilreisende fra Tromsø, Narvik og Harstad tok turen til Vesterålen for å delta, sammen med lokale sjakkspillere fra Sortland. Allerede fredag ankom våre første gjester fra Narvik (Andreas, Olav, Magnor og Kokken) og Tromsø (Sindre). Martin stilte opp som vert og det ble en flott middag på Sult Grillhouse, før turen gikk videre på staden for å mingle med øyfolket. Når klokken nærmet seg 01.30, var det på tide å ta kveld, for det var jo tross alt på lørdag det skulle skje.

Sommer Sjakk & Øl
Lørdag våknet vi opp til overskyet vær, men god temperatur. Værmeldinga viste strålende vær utover dagen, så her var det bare å få på seg sommer antrekket. I det klokken bikket 15.00 var alle skyer borte, sola skinte og temperaturen steg til 20 grader i skyggen. Vi som arrangør hadde jo snakket med værgudene på forhånd, så dette hadde vi full kontroll på!

Klokken 15.30 var alle spillerne på plass. En kort velkomstmelding fra formannen med praktisk informasjon og regler ble gitt, før vi startet klokkene og satte på musikken. I strålende vær (god kok i sola) og med samba rytmer fra steroen ble det spilt 19 runder lynsjakk med tenketid 5 minutter pluss 3 sekunder tillegg. Vi spilte Berger, noe som betyr at alle møter alle til ett parti. Det ble spilt 9 runder før vi tok en pause og spiste pizza, som selvsagt var bestilt inn på forhånd fra Peppes Pizza.

Det var tydelig at vi trengte en pause, for med inntak av diverse ymse drikkevarer og solsteik, begynte det å koke i topplokket for enkelte. Halve gjengen måtte også inn på badet for å smøre seg med solkrem (solfaktor 50), for det begynte å lukte svidd i nabolaget. Vi er jo tross alt nordlendinger!

Endelig hjemmeseier
Etter 6-7 timer med spill, kunne vi endelig kåre en vinner. I fjor var det Andreas Larsen (Narvik) som gikk til topps, men denne gang ble det hjemmeseier til Martin Halsvik Larsen (17,5 poeng). Det var spenning hele veien, Stein Jensen (Harstad) yppet seg og ledet en kort stund, men endte halvpoenget bak til slutt, noe som holdt til strålende andreplass. Andreas Larsen endte på en fin-fin tredjeplass med 15,5 poeng.

Takk til alle som deltok. Spesielt til alle dere som tok turen til Sortland for å delta! Vi har kun fått gode tilbakemeldinger, og det settes stor pris på.

Sees vi til neste år?

Aktuelle lenker:

Fullstendig resultatliste
Masse bilder på facebook