Martin på tredjeplass under NM i cafesjakk

Som nevnt i tidligere artikkel tok Martin turen til Bergen for å delta under NM i Cafesjakk som ble spilt på ærverdige Bergen Internasjonale Kultursenter. Rundt 100 spillere fordelt på tre grupper stilte til start, der i blant IM Jovanka Houska (2281), IM Erik Gullaksen (2133) og IM Kjetil Stokke (2328).  Nevnte tre er alle representanter for Bergens Schakklub.

Martin på sterk tredjeplass

I første runde møtte Martin overkommelig motstand og tok en enkel seier. I runde to ble det hakket verre for Martin som måtte spille sort mot IM Kjetil Stokke. Motstanderen undervurderte kanskje Martin litt, for i sluttspillet ble Stokke regelrett spilt av brettet. En sterk seier! I  runde to ble det remis mot Øyvind Riisem. Dette etter å ha ligget under med bonde i sluttspillet. I de to neste rundene ble det nok en gang remis mot hhv. IM Erik Gullaksen og Tallak U. Nærland. I partiet mot Nærland burde nok Martin ha vunnet partiet. Med bonde over i sluttspillet og bedre tid på klokken, tråkket Martin i salaten og mistet fribonden. I siste og avgjørende rundt ble det seier til Martin mot Stig K Martinsen. Et spennende parti der Martinsen slet kraftig med tidsbruken i vunnet stilling.

Med null tap, tre remiser og tre seire, holdt turneringens spill til en sterk tredjeplass. Mesterskapet ble vunnet av Kristian Sørensen fra Sotra med 5,5 poeng. Kristian R Johansen (ingen klubb) tok andreplassen med 4,5 poeng, mens Martin ble altså  nummer tre med 4,5 poeng. Det var kun et halvt kvalitetspoeng som skilte nummer to og tre.

Aktuelle lenker:

Resultatliste