Ola Torstein fikk det tøft under årets ACO WACC!

Vårt medlem Ola Torstein Endresen har igjen vært ute i det store utland for å spille sjakk. Som vanlig var det ACO World Amateur Chess Championship som fristet den sympatiske mannen med bart til å reise til utlandet igjen. Ola Torstein har gode minner fra disse mesterskapene, med pallplasseringer og sterke resultater de siste årene.

En konsentrert Ola Torstein Endresen under årets mesterskap.

Dessverre ble det ikke noen topplassering i år, etter en grusom start på mesterskapet. Med null poeng på de tre første rundene, sto mannen med bart ovenfor en av sine største utfordringer. Hvor skulle dette ende? Heldigvis ble det seier i runde 4, men med nok et tap i runde 5 så det meget mørkt ut. Ola Torstein tok med seg blokkfløyten sin på stranden, og det så ut til å gjøre underverker!

En blokkføyte-traill på stranden kan gjøre underverker!

Med seier i runde 6 og 7 så det desto lysere ut. Kunne det virkelig være slik at blokkfløyten var magisk? At med den på plass, så ordner alt seg? Det så lenge sånn ut, men slik overtro er det vel få av oss som trur på…

Dessverre ble det nok et tap i runde 8. Og med en remis i niende og siste runde kunne vi konstatere at det ikke var noe magisk over den blokkfløyten. Heldigvis er ikke Ola Torstein så seriøs at ett dårlig mesterskap går utover nattesøvnen. Og i følge rapportene så steg humøret raskt når GM Aleksej Shirov og GM Judith Polgar var innom og kastet glans over mesterskapet.

Årets rekordstore ACO World Chess Championship er dermed over for i år. 3,5 poeng og 65. plass i klasse D var nok ingen høydare, men vi kan vel garantere at mannen med blokkfløyta slår hardt tilbake ved en senere anledning. Dessverre deltar han ikke i årets Landsturnering pga ferie til Vietnam, men han gleder seg stort til årets FDVhuset Blåbyen Grand Prix i september.