Klubbmesterskapet i langsjakk: Runde 4

Det var knyttet stor spenning til hvordan toppoppgjøret mellom Jon Fredrik og Martin skulle gå i dagens runde av klubbmesterskapet. Martin hadde nettopp spilt en god turnering i Narvik, mens Jon Fredrik hadde ikke spilt langsjakk på en stund. Det viste seg fort at Martin hadde beholdt den gode formen fra helgen, da han allerede fra åpningen kom best ut. Etter kor tid tapte Jon Fredrik bonde, og måtte etter hvert forsvare seg i noe som viste seg å være håpløst til slutt. Martin gikk dermed av med seieren og har med det full score 4/4. Jon Fredrik ligger på andreplass med 3. poeng.

Arkivfoto

På andrebordet spilte Werner og Håkon en solid remis. Ingen dro særlig fordel ut av åpningen og det hele var kontrollert gjennom midtspillet. Etter en stund att og fram ble de enige om remis i sluttspillet. Det samme ble det i oppgjøret mellom Vladimir og Jim på tredjebordet. Sistnevnte hadde kanskje en liten fordel, men fant dessverre ikke noen vei igjennom. Remis var da greit for begge parter.

I partiet mellom Svein-Harald og Ervin ble det ikke helt den store spenningen. Rutinerte Svein føyk ut av startbåsen og så seg ikke tilbake. Det ble en kort og grei seier til Svein. Ervin var kanskje litt mett på sjakk etter helgens gode spill i Rallarsjakken?

Rundens lengste parti mellom Geirr og Nicolai gikk i favør av sistnevnte. Geirr tapte en bonde tidlig i spillet og fikk dermed store problemer etterhvert. Til slutt måtte Geirr kaste inn håndkleet da Nicolai sto flere bønder over. Nicolai har fortsatt null i rating, men han er nok en god 1500 – 1600 (n-elo) spiller for øyeblikket.

Partiet mellom Kjetil og Stein Børre spilles i morgen.

I gruppen under 1000 ble det favorittseier til Øyvind over Sindre. Øyvind ligger per nå alene på topp med 3.5/4, men Magnus kan komme opp på lik poengsum hvis han vinner sitt utsatte parti mot Kenneth. Kveldens siste parti endte i seier til Dag Arild over Vegar. Sistnevnte sto til lenge til vinst, men rotet seg bort i en god stilling. Med kveldens seier har Dag Arild 3 strake pinner!

Neste runde spilles tirsdag 2. mai kl. 18.00!

Dagens partier fra klubbmesterskapet finnes hos turneringsservice.