Martin sikret klubbmestertittelen! Jonny og Håkon kniver om andre og tredjeplass.

Martin

Klubbmester 2014

Martin sikret seg i kveld klubbmestertittelen med seier over Werner i sjette runde. Det var et interessant parti som kunne vippet begge veier, men Martin trakk det lengste strået da Werner gjorde en feil i slutten av partiet. Det skal nevnes at Werner spilte bra og at han hadde gode vinnersjanser tidligere i partiet.

I løpet av seks runder har Martin sikret seg full pott. Han kan dermed ikke tas igjen, selv om han taper syvende runde som er mesterskapets siste.

 

På andrebordet møttes Jonny og Svein. Dette partiet ble spilt allerede på onsdag. Her vant førstnevnte etter å ha regelrett nedsablet Svein i åpningen. (1.e4 e5, 2.d4 g5?, 3.Sf3 f6? 4. Sxe5! h5) Litt vel originalt av mr. Johansen, som garantert kommer tilbake sterkere neste runde. Jonny ligger på andreplass med 4.5 poeng etter seks runder.

På tredjebordet møttes Jim og Håkon. Partiet var lenge jevntspilt, men Håkon kjempet til seg en bedre stilling i midtpartiet. Etter hvert raknet det for Jim, og Håkon kunne innkassere et par bønder. Disse bøndene var mer enn nok til å ri partiet i mål. Nok en seier til Håkon som ligger på tredjeplass med 4.5 poeng. Verdt å nevne at det er samme poengsum som Jonny, som per nå innehar andreplassen på kvalitet.

Partiet mellom Sverre og Freddy ble kveldens lengste parti. Det så ut til å gå mot remis, men i tidspresset gjorde Freddy en stor feil som Sverre utnyttet på det best mulige sett: (Dh8#)

I partiet mellom Kevin og Øyvind ble det seier til sistnevnte. Øyvind har virkelig fått fart på sjakkbrikkene det siste året. Kanskje ser vi han blant topp fem under neste års klubbmesterskap?!

Partiet mellom Geirr og Kristian er utsatt til neste uke.